10 kilo lättare
Publicerat den 

 
Detta var två månader innan den dagen då jag ställde mig på vågen, två månader innan en av de värsta dagarna i mitt liv. Här vägde jag hela 69 kg, nästan 70 kg. Då blundade jag för verkligheten och för mina dåliga vanor.. Vågen var något som skrämde mig. Jag ville vara hälsosam och nöjd med min kropp men jag var helt enkelt för lat för att ta tag i det så det var lättare att låtsas som ingenting.
 
I mitten av December ställde jag mig till slut på vågen.. Jag insåg då att jag gått upp 10 kilo inom loppet av ett år. Som jag sa så var det en av de allra värsta dagarna i mitt liv, jag bara grät och grät och var fylld med besvikelse över mig själv. Läs mer om det här..
 
Dock var det också en av de bästa dagarna i mitt liv! Det var dagen jag då jag fick upp ögonen, det var det första steget i rätt riktning, dagen då jag bestämde mig för att ändra mina vanor och mitt liv. Jag satte upp ett mål om ett sundare liv, en hälsosammare kropp och ett självsäkrare jag. Sedan den dagen har jag aldrig vikit från mitt löfte, inte en enda dag har jag kommit med en ursäkt att låta bli.  
 
 
Idag, fyra månader senare har jag gått ner hela 10 kilo! Nu väger jag istället 59 kilo vilket jag är sanslöst nöjd och stolt över, jag klarade det! Men det har verkligen varit en sjuhelsikes resa med mycket upp och ner så som choklad-cravings, utsliten kropp, dagar då jag bara ville lägga av osv men jag bet ihop och tog mig igenom det.
 
I början handlade det bara om viljestyrka.. Det var så många gånger som jag hellre hade velat stanna kvar i soffan istället för att gå ut och gå, eller äta en chokladbit, eller ta den där extra portionen med mat som jag inte behövde men det gjorde jag inte, jag var fast besluten om att nå mitt mål. Jag ville inte ställa mig på vågen och få samma hemska, besvikna känsla igen, det var det som fick mig att fortsätta. 

Så småningom blev det lättare. Frågan var inte längre OM jag skulle träna utan NÄR jag skulle träna, det blev till en vana helt enkelt. Men självklart har jag fortfarande dåliga dagar då jag verkligen inte har lust eller ork men då försöker jag pusha mig själv: ”Hur nöjd kommer jag vara efter jag ätit denna chokladbit?” vs ”Hur nöjd kommer jag vara efter jag tränat?”. Ett ganska lätt val om du frågar mig.

Även om jag är väldigt nöjd med vad jag åstadkommit hittills så är min resa fortfarande långt ifrån över. Jag tänker fortsätta jakten med målet om ett sundare liv, en hälsosammare kropp och ett ännu självsäkrare jag!
Häng på du med! Dagen då jag tog första steget var för fyra månader sen och se vart jag är nu. Ditt första steg kan vara idag bara du vill det. För vet du vad? Om fyra månader kommer du önska att du började idag! So "Just do it!" 
Det handlar bara om viljestyrka!
 
 
Publicerad i:  Vardag, Viktminskningen, träning&kost             |  KOMMENTERA HÄR

Liknande inlägg

Michelle

INTRESSEKOLL!

Jag säljer eventuellt min klänning som jag fick hem idag, den är från american dreams, guldpaljetter och djup rygg. Ta dig gärna en titt!

http://michellen.myshowroom.se/2014/04/22/new-in-american-dreams/

Svar: Det ska jag se till att göra!:)
Anna Darner - Foto,träning&designMichelle

Måste också passa på att hylla dig för din viktnedgång! Bra jobbat tjejen, va duktig du är!

Svar: Åh tack så jättemycket!!
Anna Darner - Foto,träning&designjohannastartverkstad.blogg.se
2014-04-22 @ 19:25:32  · URL: http://johannastartverkstad.blogg.se/

FYRA MÅNADER?! Du är grym, vilken skillnad!
Viljestyrkan är verkligen ens bästa vän! Jag har själv haft en sjuhelsikes resa och från början vägde jag, precis som du, strax under 70 kilo. Jag minns inte ens att jag sett ut så när jag ser mig själv på bilderna... Men man blir verkligen glad när man ser vad man kan och har åstadkommit :) HEJA DIG OCH FORTSÄTT KÄMPA MOT DINA MÅL! Kram på dig ❤

Svar: Åh tack!!! Det betyder verkligen jättemycket att du säger det! <3Det är ju asbra jobbat, jag blir verkligen inspirerad av din blogg! Det är så roligt att läsa om din träning och kost osv. :)
DETSAMMA! kraaam
Anna Darner - Foto,träning&designSussi
2014-10-13 @ 07:12:14  · URL: http://myawesomedays.blogg.se

Åååh vilken inspiration. :D

Svar: ÅH, TACK <3
Anna Darner - Foto,träning&design


NAMN *
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR


2015  Augusti, September,

2014  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, September, Oktober,

2013  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, September, Oktober, November, December

2012  Juni, Augusti, September, Oktober, November, December


Follow


Matbloggstoppen
        Follow on Bloglovin