Allt handlar om viljestyrka
Publicerat den 

 
En dag i mitten av December ställde jag mig på vågen för första gången på åtminstone ett år.. Innan det hade jag blundat för verkligheten och blundat för mina dåliga vanor. Det vågen visade bekräftade detta och jag vägde inte i närheten av vad jag hoppats på, jag hade gått upp ca 10 kg på ett år. Det var den värsta dagen på väldigt, väldigt länge. 

Men nu i efterhand var den dagen också en av de bästa dagarna utav den enkla anledningen att det var dagen då jag fick upp ögonen, dagen då jag tog steget och förändrade mitt liv och mina osunda vanor. Jag satte upp ett mål om ett sundare liv, en hälsosammare kropp och ett självsäkrare jag. Sedan den dagen har jag aldrig vikit från mitt löfte, inte en enda dag har jag kommit med en ursäkt att låta bli. 

I början handlade det bara om viljestyrka.. Det var så många gånger som jag hellre hade velat stanna kvar i soffan istället för att gå ut och gå, eller äta en chokladbit, eller ta den där extra portionen med mat som jag inte behövde men det gjorde jag inte, jag var fast besluten om att nå mitt mål. Jag ville inte ställa mig på vågen och få samma hemska, besvikna känsla igen, det var det som fick mig att fortsätta. 

Så småningom blev det lättare. Frågan var inte längre OM jag skulle träna utan NÄR jag skulle träna, det blev till en vana helt enkelt. Men självklart har jag fortfarande dåliga dagar då jag verkligen inte har lust eller ork men då försöker jag pusha mig själv: ”Hur nöjd kommer jag vara efter jag ätit denna chokladbit?” vs ”Hur nöjd kommer jag vara efter jag tränat?”. Ett ganska lätt val om du frågar mig.

Sedan den där dagen i mitten av December har jag gått ner 8 kg och jag mår mycket bättre både mentalt och fysiskt! Även om jag inte har nått mitt mål riktigt än så är jag väldigt stolt över mig själv som tagit mig såhär långt och jag ångrar inte beslutet jag tog en enda sekund för mitt liv har blivit så mycket bättre sen dess.

Att jag klarat detta bevisar bara att vem som helst kan göra det. Jag är en helt vanlig 17-årig tjej som bara använt mig av mitt sunda förnuft, inga dieter eller andra konstigheter. Det enda du behöver är viljestyrkan och modet för att ta det där första steget.

Publicerad i:  Mat, Träning, Vardag, Viktminskningen, träning&kost             |  KOMMENTERA HÄR

Liknande inlägg

Bjarne
2014-02-25 @ 17:50:51  · URL: http://soopenminded.wordpress.com/

super underbart med viljestyrka

Svar: Ja verkligen!
Anna Darner - Foto,träning&designAnonym
2014-02-25 @ 19:13:09

Är verkligen imponerad av vad du gjort, grymt! Kan du inte skriva om vad du gör dagligen för att följa ditt mål så att andra kan läsa om det och göra samma sak? Och ge tips om bra och sund mat som du kan rekommendera + träningstips? Jag hade verkligen uppskattat det då jag vill gå ner i vikt men inte riktigt kan ta tag i det och verkligen göra det. You go girl! ~ :)Linn
2014-02-25 @ 19:14:07  · URL: http://nattstad.se/linnoemma

Är verkligen imponerad av vad du gjort, grymt! Kan du inte skriva om vad du gör dagligen för att följa ditt mål så att andra kan läsa om det och göra samma sak? Och ge tips om bra och sund mat som du kan rekommendera + träningstips? Jag hade verkligen uppskattat det då jag vill gå ner i vikt men inte riktigt kan ta tag i det och verkligen göra det. You go girl! ~ :)

Svar: Åh tack så jättemycket, det betyder mycket att du säger det!!Jo, gärna! Skulle det uppskattas så gör jag självklart det! Så håll ett ögonen öppna så kan du få läsa om det snart :)
Kram
Anna Darner - Foto,träning&designTess
2014-02-25 @ 23:16:27

duktiga duktiga du! lika klok som du är vacker!

Svar: Åh, Tess tack! Det värmer verkligen!!
Anna Darner - Foto,träning&designSanna
2014-02-25 @ 23:31:13  · URL: http://www.ssannabizzozero.blogg.se

Bra kämpat och bra skrivet av dig! Starkt gjort!

Svar: Åh tack så jättemycket!! Det betyder väldigt mycket att du tycker det!
Anna Darner - Foto,träning&designhanna
2014-02-26 @ 16:59:41

Så himla grymt jobbat Anna, är väldigt imponerad! :*

Svar: Åh, taack!! :*
Anna Darner - Foto,träning&designTommy
2014-02-26 @ 23:59:53  · URL: http://kyy.blogg.se

Starkt! :) Grymt jobbat! :) Gillar även att du inte använde dig av någon konstig diet utan kör på som vanligt med vanlig mat! :)

Svar: Åh tack Tommy!!:)
Anna Darner - Foto,träning&designAnonym
2014-03-11 @ 19:30:50

Wow, detta var imponerande. Liknande för mig, hade inte vägt mig på länge och en dag insåg jag att jag var ohälsosam. Och nu är jag också på min väg tillbaka. Inte lika duktig som dig dock, är hälosam sådär 80% av tiden och ibland misslyckas jag. Läste precis några av dina tips, så himla bra, Tack!

Svar: Tack så jättemycket, det betyder verkligen mycket att du tycker det!Och det är jättebra jobbat!! Det är ju ett steg i rätt riktning och det är det viktigaste!

Väldigt roligt att jag kunde hjälpa till och hoppas jag inspirerade dig lite iaf.
Anna Darner - Foto,träning&designLinnea
2014-03-26 @ 15:43:15

Hur mycket har du gått ner? :)

Svar: Jag har hittills gått ner 9 kg! Dock har jag inte nått mitt mål riktigt än :)
Anna Darner - Foto,träning&design


NAMN *
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR


2015  Augusti, September,

2014  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, September, Oktober,

2013  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, September, Oktober, November, December

2012  Juni, Augusti, September, Oktober, November, December


Follow


Matbloggstoppen
        Follow on Bloglovin