Att fota manuellt
Publicerat den 

        
 
Det här med bländartal, ISO och slutartid har länge varit ett mysterium för mig. När jag väl har fotat helt manuellt har jag kanske fått till några bra bilder genom att chansa men hur det egentligen har gått till har jag inte haft en aning om. Men nu äntligen har poletten trillat ner! Nu fattar jag hur det fungerar! Detta är en extrem lättnad då jag älskar att fota men känt mig som en löjlig amatör då jag för det mesta använt mig av genvägar så som olika program- och temalägen istället.
 
Bilderna i förra inlägget är alla tagna helt manuellt. Jag blev faktiskt väldigt nöjd med dem! Det här med att fota manuellt öppnar en massa nya dörrar.. Man har i mycket större utsträckning möjlighet att påverka resultatet av sina egna bilder, kontroll sitter nu i ens egna händer istället för i kameran! Jag kan nu redigera t.ex ljuset i bilden redan innan bilden är tagen istället för att behöva överredigera den i photoshop efteråt för att få det önskade resultatet.
Publicerad i:  Allmänt             |  KOMMENTERA HÄR

Liknande inlägg
NAMN *
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR

Anna Darner, 18 år, Ulricehamn

Hej och välkommen till min blogg! Gillar du bloggdesign, träning eller foto har du kommit helt rätt för det är precis det du kan hitta här. Eller gillar du kanske istället att läsa om allt som händer i ett ganska oglamoröst tonårsliv? Då är du också mycket välkommen att stanna kvar!
I vilket fall som helst hoppas jag att du trivs och släng gärna in en gullig kommentar eller två. PUSS

Matbloggstoppen
        Follow on Bloglovin